Κολλέγιο ΑΝΑΤΟΛΙΑ

anatolia college

  • Μήνυμα Προέδρου
  • Μήνυμα Αντιπροέδρου
  • Αποστολή και Αξίες

Vlachos portrait New web

Καλωσορίσατε στο Ανατόλια -μία φιλόξενη, ανοικτή, ζωντανή, διεθνή μαθησιακή κοινότητα! Το Ανατόλια είναι ένας ιδιωτικός, μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός -ένα αξιόλογο από πολλές απόψεις και ξεχωριστό ίδρυμα, με ιστορία που υπερβαίνει τα 125 έτη.

Είναι μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική κοινότητα, που περιλαμβάνει τις ακόλουθες βαθμίδες εκπαίδευσης:

  • Δημοτικό σχολείο (Κ-6),
  • Ελληνικό γυμνάσιο (το οποίο προσφέρει εκτεταμένη διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας),
  • "Ιnternational Baccalaureate" (σχολείο που οδηγεί στο Διεθνές Απολυτήριο, με διδασκαλία στα αγγλικά),
  • "American College of Thessaloniki” (ACT, διαπιστευμένο ίδρυμα από τις Η.Π.Α. και επικυρωμένο από την Ε.Ε., το οποίο προσφέρει πτυχίo Bachelor σε ποικίλα πεδία, καθώς καιπρόγραμμα MBA).

Όλα αυτά βρίσκονται σε ένα πανέμορφο περιβάλλον 45 στρεμμάτων, ενωμένα σε έναν συνεκτικό οργανισμό, στην περιοχή του Πανοράματος, προαστίου της Θεσσαλονίκης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδος. Το Ανατόλια έχει ιστορία που υπερβαίνει τα 125 χρόνια. Έχει αντιμετωπίσει κάθε είδους αντιξοότητες, άντεξε τρεις πολέμους, έχει αναγκαστεί να αλλάξει τοποθεσία τρεις φορές, συμπεριλαμβανομένης της μετάβασης από τη Μικρά Ασία στην Ελλάδα το 1924. Το σχολείο έχει ξεπεράσει όλα τα εμπόδια που προέκυψαν στην πορεία του, για να αναδυθεί ως μια ισχυρή και ζωντανή διεθνής μαθησιακή κοινότητα, με απώτερο σκοπό και στόχο την προετοιμασία νέων μαθητών και μαθητριών, για τις προκλήσεις του 21ου αιώνα. Το Ανατόλια αποτελεί σήμερα το σπίτι για πάνω από 2.000 μαθητές-φοιτητές. Δεν προσφέρει μόνο στους μαθητές του ένα ισχυρό θεμέλιο για τον ακαδημαϊκό και επαγγελματικό κόσμο, αλλά επιπλέον τους προετοιμάζει για τη συμμετοχή στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Μαζί με το Συμβούλιο των Εφόρων,τους μαθητές, το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό και τους αποφοίτους του Ανατόλια, με μεγάλη υπερηφάνεια σας καλοσωρίζουμε στην ακαδημαϊκή μας κοινότητα και σας προσκαλούμε να μάθετε περισσότερα για τους τρόπους και τα μέσα, μέσω των οποίων, μπορείτε και εσείς να αποτελέσετε τμήμα της κληρονομιάς του Ανατόλια.

Dr Πάνος Βλάχος

Πρόεδρος

Αγαπητοί επισκέπτες της ιστοσελίδας μας,

Το Ανατόλια είναι ένας μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με ιστορία 125 ετών. Ο όρος «μη κερδοσκοπικός» έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί συνεπάγεται ότι όποιο πλεόνασμα τυχόν δημιουργηθεί υποχρεωτικά επανεπενδύεται στη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Οι στόχοι και η φιλοσοφία του Ανατόλια αναλύονται σε ξεχωριστή σελίδα. Αυτό που αξίζει να τονιστεί εδώ είναι ότι επιδιώκει να διαπλάσει μαθητές που πέρα από γνώσεις θα έχουν άποψη, κριτική ικανότητα αλλά και κοινωνική ευαισθησία, έτσι ώστε να τους προετοιμάσει για μια δημιουργική ζωή, στην υπηρεσία της κοινωνίας στην οποία θα ζήσουν. 

Για το σκοπό αυτό το σχολείο προσφέρει και στηρίζει ένα πλήθος ομαδικών και ατομικών δραστηριοτήτων, παρουσιάσεων, ταξιδιών, διαγωνισμών, είτε ως μέρος των μαθημάτων είτε ως μέρος των εξωδιδακτικών δραστηριοτήτων, στις οποίες όλοι οι μαθητές μπορούν να πάρουν μέρος. Επιδιώκει έτσι να καλλιεργήσει τα ταλέντα και τις δεξιότητες, το ομαδικό πνεύμα, την ανάληψη πρωτοβουλιών, την ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων και την αυτοπεποίθηση των μαθητών.

Σήμερα το Ανατόλια εκπαιδεύει νέους από το νηπιαγωγείο ως και το επίπεδο των μεταπτυχιακών σπουδών. Στο τμήμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (2 Γυμνάσια, 2 Λύκεια, και ένα αγγλόφωνο τμήμα ΙΒ-International Baccalaureate που προετοιμάζει τους μαθητές για σπουδές στο εξωτερικό) φοιτούν  κάθε χρόνο περίπου 1.300 μαθητές. Αλλά και στο Γυμνάσιο / Λύκειο προσφέρονται επιπλέον ώρες αγγλικών, εργαστηριακών μαθημάτων στις πειραματικές επιστήμες και ένα πλούσιο πρόγραμμα εξωδιδακτικών δραστηριοτήτων στα ελληνικά και στα αγγλικά, όλα αυτά σε εγκαταστάσεις εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς. 

Ελπίζουμε πως θα βρείτε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα μας ενδιαφέρουσα και ενημερωτική και πως θα σας δώσει την ευκαιρία να εκτιμήσετε το έργο που προσφέρει το Ανατόλια.

Θοδωρής Φιλάρετος 
Αντιπρόεδρος για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

 

Το Κολλέγιο Ανατόλια αποτελεί έναν ολοκληρωμένο ακαδημαϊκό οργανισμό, με απώτερο σκοπό την καλλιέργεια του ταλέντου των μαθητών, μέσω καινοτόμων εκπαιδευτικών  προσεγγίσεων, στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής αριστείας. Προωθούμε ένα  αυξημένο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, σε ένα περιβάλλον που καλλιεργεί την ηθική,  δημιουργική και σωματική ανάπτυξη των νέων. Στόχος μας είναι να καταστεί το σχολείο συνειδητή επιλογή, παρά  τη δυσχερή οικονομική συγκυρία, και να εμπνευστούν οι μαθητές, ώστε να δρομολογηθεί η υπέρβασή τους με προσωπικά, επαγγελματικά και κοινωνικά επιτεύγματα.

 

Φιλοδοξούμε για όλους τους μαθητές του Ανατόλια:

• να αποκτήσουν μια κουλτούρα  εκπαιδευτικής αριστείας, επικεντρωμένη στην  καινοτομία, τη δημιουργικότητα, την κριτική σκέψη, την ηγετική παρουσία και την ανάπτυξη του ταλέντου τους.

• να καλλιεργήσουν την προσωπική ακεραιότητα, την πνευματική ζωντάνια, την πειθαρχία και τον σεβασμό για τον εαυτό τους και τους άλλους.

• να συμμετέχουν ενεργά και ομαδικά στη ζωή του σχολείου καθώς και στην κοινωνία, αποτιμώντας τον πλουραλισμό των απόψεων και των βιωμάτων που τους προσφέρονται.

 

Αποσκοπούμε ως σύνολο κοινότητος :

• να ενσταλάξουμε σε όλους τους μαθητές μας την λαχτάρα να διερευνήσουν και να κατανοήσουν τον εαυτό τους και τον ευρύτερο κόσμο, μέσω της έρευνας, αναπτύσσοντας την κριτική τους σκέψη.

• να δεσμεύσουμε και να αναπτύξουμε ένα ταλαντούχο, καλά εκπαιδευμένο και δυναμικά ενεργό εκπαιδευτικό προσωπικό, με ξεκάθαρο προσανατολισμό προς την εκπαιδευτική αριστεία.

• να επιδράσουμε στην κοινωνία με τη δημιουργία αξιόλογων συνεργασιών, μέσω της εμπλοκής της ευρύτερης κοινότητας, μέσω της ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών και προώθησης της κοινωνικής  υπεύθυνης δράσης και πρωτοβουλίας.

• να δημιουργήσουμε ένα σχολικό περιβάλλον στο οποίο όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (διοίκηση, διδακτικό και διοικητικό προσωπικό, γονείς, απόφοιτοι) να μοιράζονται μια κοινή αποστολή και να λειτουργούν σε ένα ανοιχτό περιβάλλον στηριγμένο σε σαφείς κανόνες, αμοιβαίου σεβασμού και συνεργασίας.

• να προωθήσουμε τους διαρκείς δεσμούς μεταξύ των διδασκόντων, του προσωπικού και των μαθητών, ενθαρρύνοντας μια κουλτούρα ακεραιότητας, αυτοδυναμίας και συλλογικότητας στο πλαίσιο της αίσθησης ευθύνης για τον άλλον και για τον  ευρύτερο κόσμο.

• να δημιουργήσουμε ένα μαθησιακό περιβάλλον που αξιοποιεί στο μέγιστο το ανθρώπινο δυναμικό, καλλιεργεί ευαισθητοποιημένους πολίτες,  προωθεί σεβασμό για το περιβάλλον  και προάγει την υγεία, με παράλληλη ενίσχυση της  κατανόησης μεταξύ των λαών της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών, σε ένα σίγουρο  ακαδημαϊκό περιβάλλον.

• να παρέχουμε στον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό των πολλά υποσχόμενων μαθητών μας την ευκαιρία να γίνουν  μέρος της κοινότητας του Ανατόλια, ανεξάρτητα από τη χρηματο-οικονομική τους δυνατότητα, προσελκύοντας έτσι παιδιά από διάφορες οικονομικές βαθμίδες και πολιτιστικά περιβάλλοντα,  δημιουργώντας μια κοινότητα  με πλούσια ποικιλομορφία.

• να επιδεικνύει μια σταθερή ισορροπία ανάμεσα στη λειτουργική αποδοτικότητα και στην εκπαιδευτική αποτελεσματικότητα και ως εκ τούτου, να διασφαλίζεται η οικονομική ευρωστεία του οργανισμού, βιώνοντας τον ρόλο μιας πρότυπης υγιούς διοίκησης ενός μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού.

 

ACSTAC Accreditations

ACSTAC is an Official Greek Ministry of Education Event.

short minedu 2tel

 

ACSTAC is supported by the City of Thessaloniki.

cityofthess

ACSTAC is supported by Aristotle University of Thessaloniki.

auth logo

ACSTAC is an Official CERN Event.

cern

ACSTAC is an Official EPS Event.

eps

ACSTAC is supported by ACT.

act logo