Εκθέσεις/Κατασκευές

  • Γενικές Πληροφορίες
  • Οδηγίες Υποβολής Πρότασης για Παρουσίαση Έκθεσης/Κατασκευής

Εκτός από την υποβολή εργασιών οι μαθητές μπορούν να παρουσιάσουν μια έκθεση/κατασκευή – ομάδες μαθητών έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν μια έκθεση/κατασκευή (exhibition/construction) με θέμα σχετικό με κάποιον από τους πέντε τομείς (Μαθηματικά, Φυσική, Πληροφορική, Βιολογία, Χημεία), την οποία προετοίμασαν στην πορεία της σχολικής χρονιάς. Αφού πραγματοποιήσουν την έρευνα, οι μαθητές μπορούν να παρουσιάσουν τα συμπεράσματά τους με όποιους τρόπους και μέσα θεωρούν δόκιμους για το συγκεκριμένο εγχείρημα (π.χ. κείμενο, εικόνες, σχεδιαγράμματα, κατασκευές, πειράματα, δραστηριότητες, μοντέλα, πραγματικά αντικείμενα, κοκ.). Προθεσμία για την υποβολή περιγραφής της πρότασης παρουσίασης μιας έκθεσης: 8 Οκτωβρίου 2017.

Κάθε μαθητής ή ομάδα μαθητών θα πρέπει να συμπληρώσει ένα έντυπο αίτησης για να υποβάλει την πρόταση της έκθεσης. Για να γίνει δεκτή η πρόταση θα πρέπει να περιγραφεί το θέμα της έκθεσης καθώς και ο τρόπος/οι τρόποι παρουσίασής της λεπτομερώς (300 λέξεις). Παρέχονται εδώ ορισμένες ενδεικτικές ιδέες για θέματα με τα οποία οι ενδιαφερόμενοι μαθητές θα μπορούσαν να ασχοληθούν. Είναι ωστόσο ιδιαίτερα ευπρόσδεκτες οι πρωτότυπες ιδέες/προτάσεις των μαθητών καθώς και οι προτάσεις διεπιστημονικής εργασίας. Οι καλύτερες εκθέσεις θα βραβευθούν.

Οι εκθέσεις/κατασκευές θα πρέπει να αφορούν ένα επιστημονικό θέμα ή φαινόμενο και μπορεί να είναι μια αναπαράσταση/περιγραφή/μοντελοποίηση που επικεντρώνεται σε μία ή περισσότερες πτυχές/τομείς/παραμέτρους του θέματος ή να εξετάζει το θέμα/φαινόμενο με έναν συγκεκριμένο τρόπο, όπως π.χ. από την άποψη της ιστορικής εξέλιξης, της απεικόνισης/επεξήγησης των σταδίων, διαδικασιών ή των επιμέρους συστατικών μερών ή τμημάτων του, της ποιοτικής αξιολόγησης ή να αποτελεί μια προσπάθεια να συνδέσουμε το θέμα με άλλα πεδία, κλπ.

Μερικά παραδείγματα είναι:

1. Aπό τον Allan Turing στον Steve Jobs: Πώς εξελίχθηκε η πληροφορική και η τεχνολογία μέσα στο χρόνο (υποβολή πρότασης για τον τομέα της Πληροφορικής)

2. Τρόφιμα: Τι τρώμε, γιατί, ποιοι είναι οι τρόποι με τους οποίους τα τρόφιμα συνδέονται με διαφορετικούς πολιτισμούς, λαούς,  μεταβλητότητας του προσδοκώμενου ορίου ζωής, κλπ. (υποβολή πρότασης για τους τομείς της Χημείας ή/και της Βιολογίας ανάλογα με την/τις περιοχή(ές) εστίασης).

3. Τα φάρμακα και οι ιδιότητές τους:  Ποια είναι τα φαρμακευτικά οφέλη των διαφόρων φυτών στη θεραπεία των ασθενειών και πώς αυτά συνδέονται με την σύγχρονη επιστημονική έρευνα και πρακτική (υποβολή πρότασης για τους τομείς της Χημείας ή/και της Βιολογίας ανάλογα με την/τις περιοχή(ές) εστίασης)

4. Η κοινωνική εξέλιξη της πληροφορίας και η σύνδεσή της με τα μαθηματικά (γράφοι, θεωρίες δικτύων, κ.λπ.) (υποβολή πρότασης για τους τομείς της Πληροφορικής ή/και των Μαθηματικών ανάλογα με την/τις περιοχή(ές) εστίασης)

5. Μαθηματικά/Επιστήμες και Τέχνη:  Πώς έχει/έχουν η τέχνη/οι καλλιτέχνες επηρεαστεί από τα μαθηματικά/την επιστήμη γενικότερα – συγκεκριμένα παραδείγματα που απεικονίζουν το εύρος αυτής της επιρροής (υποβολή πρότασης για τον τομέα των Μαθηματικών ή και για οποιονδήποτε από τους υπόλοιπους τέσσερις τομείς ανάλογα με την/τις περιοχή(ές) εστίασης)

6. Η ιστορία της εκμετάλλευσης των πόρων ενέργειας:  Πώς  χρησιμοποιείται η ενέργεια από τον άνθρωπο και τι εξετάζεται για το μέλλον (υποβολή πρότασης για τον τομέα της Φυσικής)


 

Για την υποβολή μιας πρότασης για παρουσίαση Έκθεσης/Κατασκευής, πατήστε εδώ.

Θα μεταφερθείτε στην αντίστοιχη φόρμα υποβολής, όπου θα σας ζητηθεί αρχικά να συμπληρώσετε στοιχεία επικοινωνίας. Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε τον επιστημονικό τομέα, να πληκτρολογήσετε τον Τίτλο της πρότασής σας και τέλος, να αντιγράψετε και να επικολλήσετε το κείμενο της πρότασης στο σχετικό πεδίο (μέγιστος αριθμός λέξεων: 300). 

Μέσα σε 5 μέρες από την υποβολή, θα λάβετε email επιβεβαίωσης -σε περίπτωση που δεν λάβετε το μήνυμα επιβεβαίωσης, παρακαλούμε ενημερώστε μας το συντομότερο στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

Ανυπομονούμε να λάβουμε δημιουργικές και πρωτότυπες ιδέες μαθητών για εκθέσεις/κατασκευές που θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του ACSTAC 2017!

ACSTAC Accreditations

ACSTAC is an Official Greek Ministry of Education Event.

short minedu 2tel

 

ACSTAC is supported by the City of Thessaloniki.

cityofthess

ACSTAC is supported by Aristotle University of Thessaloniki.

auth logo

ACSTAC is an Official CERN Event.

cern

ACSTAC is an Official EPS Event.

eps

ACSTAC is supported by ACT.

act logo