Πρόσκληση στο ACSTAC 2017

Σας προσκαλούμε στο 6ο Συνέδριο ACSTAC, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου και θα διεξαχθεί από 24-26 Νοεμβρίου 2017 στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου «Ανατόλια», στη Θεσσαλονίκη.

Υποστήριξη Εργασιών (OLSERP)

To ACSTAC υποστηρίζεται από το σύστημα OLSERP (On Line Scaffolding Environment for Research and Paper Writing - Διαδικτυακό Περιβάλλον για την Υποστήριξη της Έρευνας και της Συγγραφής Άρθρων), που παρέχει πλούσιο υποστηρικτικό υλικό για την καθοδήγηση των μαθητών κατά τη διεξαγωγή και συγγραφή των εισηγήσεών τους. 

Καλωσορίσατε! Τί είναι το ACSTAC;

Το ACSTAC τελεί υπό την αιγίδα: του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Θεσσαλονίκης, του CERN (European Organization for Nuclear Research) και του EPS (Εuropean Physical Society)

Η λογική πίσω από το ACSTAC (Anatolia College Science & Technology Annual Conference) είναι η εκπαιδευτική προσομοίωση ενός επιστημονικού συνεδρίου. Με άλλα λόγια, οι μαθητές λειτουργούν ως μικροί επιστήμονες, και αφού επιλέξουν ένα θέμα, κάνουν έρευνα και στη συνέχεια προετοιμάζονται για να έρθουν στο συνέδριο και να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, σαν να ήταν πραγματικοί επιστήμονες.

Την ίδια ώρα οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να εμπλακούν με το σύνολο της ροής του επιστημονικού συνεδρίου, δηλαδή εκτός από συμμετέχοντες, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να εξυπηρετήσει ως διοργανωτές του συνεδρίου και ως κριτές των επιστημονικών εργασιών. Με τον τρόπο αυτό οι μαθητές δεν αποκτούν μόνο γνώση μέσω της συγγραφής της εργασίας τους, αλλά μια άλλη ομάδα μαθητών καταφέρνει να κερδίζει μια άλλη μορφή της γνώσης μέσα από τη διαδικασία κρίσης των εργασιών.

Διαβάστε Περισσότερα για το ACSTAC

startday16

Αλλαγές στο ACSTAC 2017

To ACSTAC, όπως κάθε χρόνο, αλλάζει και φέτος με στόχο την καλύτερη υλοποίησή του αλλά και για να επιτευχθεί πιο οργανωμένη και συστηματική έρευνα σε μεγαλύτερο βάθος. Συνοπτικά:

 • Οι εργασίες μπορούν να υποβληθούν και στους 5 Επιστημονικούς τομείς: Μαθηματικών, Πληροφορικής, ΒιολογίαςΧημείας και Φυσικής
 • Εργασίες μπορούν να υποβληθούν και στον Διαθεματικό Τομέα, συνδυάζοντας τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες με έναν από τους 5 τομείς: Μαθηματικών, Πληροφορικής, ΒιολογίαςΧημείας και Φυσικής
 • Οι μαθητές θα πρέπει να υποβάλλουν περιλήψεις έως τις 9 Μαρτίου 2017 και τις ολοκληρωμένες εργασίες έως τις 26 Απριλίου 2017.
 • Για την ηλεκτρονική υποβολή κάθε εργασίας στο ΣΥΑΕ υπεύθυνος/η είναι κάθε επιβλέπων/ουσα καθηγητής/ήτρια.
 • Εκτός από την υποβολή εργασιών οι μαθητές μπορούν να παρουσιάσουν μια Έκθεση ή Κατασκευή – ομάδες μαθητών έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν μια έκθεση (exhibition) ή κατασκευή (construction) την οποία προετοίμασαν στην πορεία της σχολικής χρονιάς. 
 • Οι προτάσεις για την παρουσίαση εκθέσεων ή κατασκευών θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι 8 Οκτωβρίου 2017.
 • Φέτος οι μαθητές μπορούν να συμμετάσχουν και στους παρακάτω διαγωνισμούς:
   • Διαγωνισμός Λογικής & Μαθηματικής Σκέψης MLC (ACALC) 
   • Διαγωνισμός Ταινιών/Animation IDEAS

 

ACSTAC Accreditations

ACSTAC is an Official Greek Ministry of Education Event.

short minedu 2tel

 

ACSTAC is supported by the City of Thessaloniki.

cityofthess

ACSTAC is supported by Aristotle University of Thessaloniki.

auth logo

ACSTAC is an Official CERN Event.

cern

ACSTAC is an Official EPS Event.

eps

ACSTAC is supported by ACT.

act logo